UPS: Firmarine u Beogradu veće 114 odsto

Bez autora
Apr 28 2010

Unija poslodavaca Srbije saopštila danas da su lokalne poreske uprave sedam beogradskih opština dostavile nova rešenja za komunalne takse za isticanje firme koje su u proseku 114 veće nego prethodne godine. UPS navodi da je u proteklih nedelju dana primila više od 600 dopisa i rešenja o novim cenama komunalnih taksi za isticanje firmu u 2010. za preduzetnike i mala preduzeća na teritoriji Beograda.Takvo povećanje komunalnih taksi nema nikakvog opravdanja u situaciji kad je promet na malo u Beogradu u prvom kvartalu 2010. pao 20,9 odsto u odnosu na prvi kvartal 2008, što je ishod pada kupovne moći građana u poslednjih godinu dana.

UPS: Firmarine u Beogradu veće 114 odstoUnija poslodavaca Srbije saopštila danas da su lokalne poreske uprave sedam beogradskih opština dostavile nova rešenja za komunalne takse za isticanje firme koje su u proseku 114 veće nego prethodne godine.

UPS navodi da je u proteklih nedelju dana primila više od 600 dopisa i rešenja o novim cenama komunalnih taksi za isticanje firmu u 2010. za preduzetnike i mala preduzeća na teritoriji Beograda.

"Takvo povećanje komunalnih taksi nema nikakvog opravdanja u situaciji kad je promet na malo u Beogradu u prvom kvartalu 2010. pao 20,9 odsto u odnosu na prvi kvartal 2008, što je ishod pada kupovne moći građana u poslednjih godinu dana. Rast inflacije, cena na malo i troškova života 2009, prema zvaničnim statistikama, bio je u granicama od 10 odsto, pa je ovoliko povećanje komunalne takse za isticanje firme neprimereno i direktno će dovesti do zatvaranja brojnih samostalnih trgovinskih i zanatskih radnji i prelaska jednog dela beogradske male privrede u sivu zonu", navodi UPS.

UPS je najavio da će od gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa tražiti korekciju cena komunalnih taksi za isticanje firme, ocenjujući da će u protivnom direktno gradonačelnik i Skupština grada biti odgovorni za postupanje opštinskih samouprava Grada Beograda, koje je u uslovima ekonomske krize otvorena pljačka.

"Ako se gradonačelnik i Skupština ogluše o zahteve privrednika posle prvomajskih praznika biće organizovan protest pred Skupštinom Grada i tražićemo odgovornost gradske uprave i gradonačelnika za bezobzirno postupanje lokalnih samouprava na teritoriji Beograda", naglašava UPS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik